Games

PUBG – miten pärjätä maailman vaativimmassa BR-simulaatiossa

PUBG, eli pidemmältä nimeltään “Playerunknown’s Battleground” on yksi maailman suosituimmista battle royale -peleistä ja samalla myös yksi haastavimmista. Peli on täysin ylivertainen, kun puhutaan simulaatioihin keskittyvästä räiskinnästä, sillä PUBG:n tarkoitus ei ole välttämättä aina viihdyttää pelaajaansa, vaan asettaa hänet mahdollisimman realistiseen tilanteeseen jossa selviytyminen on ainoa vaihtoehto.

Jotta ymmärrämme hieman paremmin mistä on kyse, otetaan lyhyt katsaus siihen, miten PUBG toimii:

Pelaajalla on valittavissa neljä erilaista mappia eli ns. karttaa (Miramar, Erangel, Sanhok, Vikendi), joista yhteen lähdetään sadan pelaajan voimin mittelöimään siitä, kuka on hengissä viimeiseksi. Perusperiaatteena peliss on siis “Last man standing”. Aivan alussa iso rahtikone lentää kartan ylitse ja pelaajat pääsevät hyppimään haluamilleen alueille loottaamaan tarpeellista hyödykettä. Kukaan ei aloita peliä ase kädessään, vaan kaikki pitää etsiä itse. Aseet, luodit, kypärät, luotiliivit ja jopa kulttimaineeseen noussut paistinpannukin tulee kaivella piiloistaan. Kuulostaa ehkä alkuun oudolta, mutta hetken peliä pelattuasi ymmärrät kyllä mistä puhumme.

Kaikki lähtee hypystä

Pelin ensimmäistä toiminnallisuutta, eli laskuvarjohyppyä, ei kannata aliarvioida. Se saattaa nimittäin pitkässä juoksussa tuoda sinulle useita lisätappoja johtuen siitä, että olet maassa ennen vihollistasi. Kun hyppäät lentokoneesta, sinun pitää olla varma siitä, että olet valitsemassasi kohteessa ensimmäisten joukossa. Muutoin homma saattaa päättyä osaltasi ennen kuin se ehti edes kunnolla alkamaan.

Laskuvarjo aukeaa n. 100m ennen maata automaattisesti ja pelin vasemmassa alakulmassa näkyvä vauhtimittari tulisi näyttää tässä kohtaa vähintään 220km/h. Tämä tarkoittaa sitä, että alaspäin viettävä momenttumi kiskoo sinua hetken vielä alaspäin varjon aukeamisesta huolimatta ja pystyt näin ollen laskeutumaan nopeammin.

PC:llä pelatessasi laskuvarjon nopeutta voit säädellä SHIFT sekä CTRL -näppäimillä. CTRL pohjassa liitelet pidempään ja SHIFT pohjassa alat sakkaamaan kuin kivi. Molemmat ovat äärimmäisen hyödyllisiä, mutta niitä tulee osata käyttää oikeassa paikassa. Mikäli etsit tähän sopivia vinkkejä, suosittelemme lämpimästi katsomaan Youtubesta esimerkiksi WackyJacky101:n tutoriaalit.

Boom, headshot

On sanomattakin selvää, että päähän kohdistuvien laukauksien ampuminen eliminoi vihollisennopeimmin. Riippuen siitä minkä tasoinen kypärä vastustajallasi on, useammat järeän kaluston aseista pudottavat kenet tahansa yhdellä päähän osuneella luodilla. Tiedämme, että taistelun tuoksinnassa monet ovat onnellisia pelkästään siitä, että saavat edes joitain luoteja osumaan. Kannattaa kuitenkin osoitella tähtäimellä vihollisten päähän, jotta headshot mahdollisuus säilyy. Kun toistat tätä samaa kaavaa tarpeeksi usein, se alkaa tulemaan kuin luonnostaan. Mikäli automaattisesti alat viemään tähtäintä vihollisen pään kohdalle, tulet huomaamaan suuren parannuksen KD (Kill/Death ratio):ssasi.

Pääosumien kasvattaminen onnistuu myös siten, että opit hallitsemaan aseiden rekyylit. Jokaisella aseella on hieman erilainen rekyyli, joten tähän kannattaa panostaa useampi tunti harjoitteluaikaa. Mitä paremmin hallitset rekyylin, sen nopeammin saat vihollisia tapettua.

PUBG & eSports

PUBG on yksi maailman suurimmista eSports lajeista tällä hetkellä. Tämä näkyy myös vedonlyönnillisen tarjonnan kasvussa. PUBG-matseista voi tällä hetkellä lyödä vetoa lähes millä tahansa nettikasinolla ja mikäli et ole vielä löytänyt itsellesi sopivaa paikkaa, suosittelemme tarkistamaan sivuston nimeltä www.kolikkopelikonkarit.com.

Kun olet lyömässä matseista vetoa, kannattaa eritoten tutkia löytyykö seuraavia maailmanluokan joukkueita vetolistoilta: ENCE, Team Liquid, 4AM, tai jopa legendaarinen NiP (Ninjas In Pyjamas). Kyseiset joukkueet ovat tällä hetkellä PUBG:n maailman kärkikastia ja heitä veikkaamalla on usein suuri mahdollisuus voittoon. Pitää kuitenkin muistaa, että yleensä yhdessä kilpailullisessa PUBG matsissa on 64 pelaajaa joten mitä tahansa voi tapahtua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *