Games

FIFA19 – Jälleen uusi osoitus EA:n mahtavuudesta

Uusin painos huippusuosittua videopeliä on jälleen tuupattu uunista ulos. FIFA19 julkaistiin Syyskuussa, 2018. FIFA on Electronic Arts (EA) pelistudion kehittelemä jalkapallopeli. Viimeiset 2 vuotta FIFA -pelisarja on ollut otsikoissa ikävien syiden vuoksi, sillä pelin sisältämät microtransactionit ovat suututtaneet monen EU-maan lainsäätäjät ja tuomioistuimet. Tämän kokoiselle yritykselle kyseessä on kuitenkin vain pieniä mutkia matkassa, joka ei isossa kuvassa tule haittaamaan liiketoimintaa pitkällä tähtäimellä.

Tässä artikkelissa paneudumme syvemmin FIFA19 pelin sisältöön sekä uudistuksiin. Voimme kuitenkin jo nyt kertoa, että kyseessä on ylivoimaisesti paras koskaan julkaistu jalkapallopeli. Vuosi toisensa jälkeen EA onnistuu kuuntelemaan käyttäjiään ja vangitsemaan heidät pelinsä pariin, toinen toistaan nerokkaampien sisältöjensä avulla. Sisältöä nimittäin tästä pelistä ei puutu. FIFA19 peli on suunniteltu siten, että pelaajalla on joka kerta jotain uutta tekemistä käsissään kun hän pelin käynnistää. 

SBC – Squad Building Challenges

SBC:t ovat uusimpia lisäyksiä FIFA -pelisarjoihin ja ne ovat todella nerokkaita ja pelaajaystävällisiä. Squad Building Challengeiden avulla saat aivoillesi pähkinöitä purtavaksi, jossa sinun tulee rakentaa tietynlaisia avauskokoonpanoja, tiettyjä palkintoja vastaan. SBC:t ovat esimerkiksi äärimmäisen hyvä tapa tehdä kolikkoja (pelin sisäistä valuuttaa) ilman, että sinun tulee peliin oikeata rahaa käyttää.

EA on jo aikoja sitten todennut, ettei pelkästään hyvin rakennettu gameplay toimi riittävänä houkuttimena siihen, että pelaajat jaksaa päivästä ja vuodesta toiseen pelata heidän pelejään. Lisättyinä sisältöinä toimivat SBC:t ovatkin oma pohjansa koko pelille, sillä sen ympärillä pyörivät haasteet ja lisätehtävät seuraavat pelaajaansa koko pelin elinkaaren ajan.

FIFA19 – Gameplay

Itse peliin hypätessä FIFA on ottanut jopa hieman arcademaisemman lähestymisen kuin mitä olemme ehkä tottuneet näkemään. Arcademaisuus tulee esiin mm. siinä mielessä, että pelaajalla on nyt suurempi hallinta pelaajiansa kohtaan kuin koskaan ennen. Eritoten pelissä tehtävät maalit ovat nyt paljon näyttävämpiä tämän uudistuksen myötä. Banaanipotkut, saksipotkut ja kaikenlaiset volley-maalit ovat FIFA19:ssä arkipäivää. Peli käyttää samaa moottoria kuin vaikkapa Battlefield-pelit, eli Frostbite-engineä. Tämä mahdollistaa upeiden animaatioiden lisäämisen peliin, sekä virtuaalisen jalkapallopelaajan liikkuvuus on nyt sulavampaa kuin koskaan ennen.

EA on jälleen kerran siis onnistut tekemään itse pelattavuudesta huippukokemuksen ja parannellun version edellisvuoden painoksesta. Peli on miellyttävä ja hauska pelata, eikä se tästä todennäköisesti enää huonommaksi mene. EA luultavasti laittaa ensimmäisen ison patchin liikkeelle marras-joulukuussa 2018, johon pelaajat ovatkin jo esittäneet toiveensa: Älkää muuttako mitään!

Electronic Arts & Electronic Sports

EA on iso tekijä myös eSportsin puolella, eikä mikään ihme. FIFA18 oli jo FIFA eWorld Cup menestyksensä jälkeen suuri puheenaihe ja odotukset tätä vuotta ovat korkeammalla kuin koskaan. EA on nerokkaasti suunnitellut FIFA -pelialustansa sillä se mahdollistaa live-tapahtumiin karsimisen suoraan pelin omista hallintapaneeleista. Viikoittain käytävät “Weekend League” ottelut ovatkin kilpailullisen FIFA -pelin suola, jonka avulla parhaat pelaajat maailmassa pääsevät mittelemään paremmuudestaan. Perinteisesti 1-2 kuukautta pelisarjan elinkaaresta uhrataankin karsinnoille joita pelaajat kutsuvat nimellä “qualification month”.

Myös vedonlyöntiyhtiöt ovat olleet kiinnostuneita FIFA:n noususta eSports maailman kärkeen, sillä joissain tapauksissa olemme nähneet jopa kertoimia eri pelaajien välillä, isojen turnausten aikana. Vielä toistaiseksi isot netticasinot eivät ole uskaltautuneet hypätä täysillä elektronisen urheilun maailmaan, mutta tämä tulee vääjäämättömästi eteen tulevien vuosien aikana. Isojen peliyhtiöiden kiinnostus on äärimmäisen hyväksi elektroniselle urheilulle, sillä niiden tuomat rahavirrat ovat massiivisen suuria. Tämä tarkoittaa isompia rahasummia pelaajille, joka taas tarkoittaa lajin kiinnostavuuden kasvamista automaattisesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *