Games

2018 – odotetuimmat pelit

Vuosi 2018 tarjoaa videopelien ystäville uskomattomia elämyksiä, sillä 2018 julkaistujen pelien määrä on korkeampi kuin koskaan ennen. Mikäli tätä haluaa vielä hieman tarkentaa, LAADUKKAIDEN pelien julkaisumäärä on korkeampi, kuin koskaan ennen.

Vuoden 2018 aikana BR (Battle Royale)-pelit ovat räjähtäneet käsiin, mutta se ei ole onneksi ainoa genre, josta videopelien ystävät saavat nautintonsa tänä vuonna. Isotkin pelifirmat, kuten Activision (Call of Duty) ja EA (Battlefield V) ovat lähteneet mukaan Battle Royale -villitykseen, sillä esimerkiksi legendaarisessa Black Ops -pelisarjan kolmannessa julkaisussa, Black Ops III:ssa, on huhuttu olevan erillinen Battle Royale -pelimuoto. Samaan kelkkaan on hypännyt myös EA, mutta näiden toteutuksesta emme osaa sanoa vielä mitään, ennen kuin pelin oikeat versiot on todella testattu.

Kaiken HYVÄN alku ja juuri BR-pelien tapauksessa on tietysti Epic Gamesin kehittämä Fortnite. BR pelimuotona ei ole mikään uusi keksintö, sillä esimerkiksi ARMA, sekä siitä kehitetty standalone versio DayZ ovat jäljitelleet BR-pelimaailmaa jo useamman vuoden. Heidän jälkeensä buumi alkoi ikäänkuin kasvamaan ja tilalle tuli esimerkiksi huippusuosittu H1Z1. Pankin ovat kuitenkin räjäyttäneet todenteolla kaksi BR peliä, täysin omissa sarjoissaan painivia: Fortnite, sekä Players Unknown Battlegrounds (PUBG). Nämä kaksi peliä ovat olleet 2010-luvun pioneerejä, battle royale pelien maailmassa. Koko pelimaailma katsoo herkeämättä heidän tekemisiään ja pyrkivät kopioimaan elementtejä omiin peleihinsä, sillä PUBG ja Fortnite ovat onnistuneet äärimmäisen täydellisesti omissa peleissään.

Spider Man

Marvel Comicsin julkaisema Spider Man on tullut ulos Syyskuussa, 2018. Peli on monien kriitikoiden mielestä yksi parhaiten tehtyjä, sarjakuviin pohjautuvia pelejä koskaan. Spider Man on kerännyt kehuja ympäri maailmaa, sillä esimerkiksi yksi maailman tunnetuimpia pelimedioita IGN on antanut pelille arvosanaksi 8.7.

Spider Man pelissä Peter Parker (Spider Man) seikkailee New Yorkin Manhattanilla ja taistelee rikollisuutta vastaan. Pelaajalla on käytettävissä lähes koko Manhattan, hyvin realistisesti kopioituna. Tämä luo täysin uniikin tunnelman single-player peleistä nauttiville, sillä pääset kokemaan upean open world pelikokemuksen, kun aloitat Spider Manin pelaamisen. Ei ole mikään salaisuus, että Marvel Studios on panostanut pelin kehittämiseen useita kymmeniä miljoonia euroja, sillä jälki on paikoittain henkeä salpaavaa. Peli on upeasti rakennettu ja sen cinemaattiset tehosteet hakevat vertaistaan. Pelin juonesta ei myöskään ole tingitty, sillä cut-scenejä rakastavan hardcore-pelaajan käsiä alkaa varmasti syyhyämään, tarinan edetessä pidemmälle ja pidemmälle Peter Parkerin yksityiselämään.

FIFA19

Jokavuotiseen odotukseen kuuluu luonnollisesti EA:n julkaisema uusin painos FIFASTA, Maddenista, NBA:sta, PGA:sta, sekä NHL:stä. Se kaikkein eniten odotetuin peli vuodesta toiseen on kuitenkin FIFA, jossa pelataan siis luonnollisesti jalkapalloa. FIFA19 julkaistaan Syyskuussa 2018 ja se on huhuttu pitävän sisällään upeita toimintoja, jota ei edellisvuosien teknologialla ole ollut mahdollista saavuttaa.

Mm. FUT (Fifa Ultimate Team) on kokenut kosmeettisia muutoksia huomattavasti, joka luultavasti tulee parantamaan pelikokemusta rutkasti. FIFA pelisarjassa on todella vannoutuneita faneja, jotka eivät varmasti tule taaskaan pettymään EA:n uusimpaan aikaansaannokseen.

NetEnt

Videopelien maailmasta hyppäämme suoraan casinopelien maailmaan, jossa on myös odotettuja uutuuksia. NetEnt ei siis varsinaisesti ole peli, vaan se on yritys joka suunnittelee pelejä. NetEntiltä on odotettu jo useampi vuosi erilaisia kolikkopelejä, jotka olisi yhteistyössä tehty esimerkiksi juuri Marvelin, tai DC:n kaltaisten kulttiyritysten kanssa. Moni kolikkopelien ystävä onkin julkisesti pyydellyt useampaan otteeseen, että eikö se olisi kaikille kannattavaa, mikäli tämänkaltaiset yritykset tekisivät yhteistyötä ja toimittaisivat faneille mitä he haluavat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *