Games

Xboxin parhaat pelit – ota ainakin nämä haltuun!

Maailmanhistorian ensimmäinen Xbox-konsoli tuli maailmanmarkkinoille vuonna 2001. Alun perin ohjelmistovalmistajana tunnetun Microsoftin tulemista konsolimarkkinoille pidettiin lähinnä vitsinä ja kieltämättä alku vaikuttikin siltä. Xboxin hinta oli korkea eivätkä laitteet lähteneet liikkumaan kauppojen hyllyiltä. Microsoft joutuikin liki puolittamaan hintalapun. Nykyisinkin Xbox on selvästi halvin konsoli, mikä on lisännyt menestystä. Xbox 360 oli seuraava versio, joka julkaistiin vuonna 2006. Nykyisin myytävä malli on Xbox One ja aivan uusin Xbox on One X, joka tuli markkinoille vuonna 2017.

Käytännössä nykyisin kaikki Xbox-pelit julkaistaan Xbox Onelle, joten pelilaitteen 360-versio on jo hautautumassa historiaan, vaikka pelilaitteelle onkin tietysti edelleen olemassa läjäpäin upeita klassikkopelejä. Tässä artikkelissa keskitymme kuitenkin Xbox Onen pelitarjontaan ja erityisesti aivan uusimpiin, tänä vuonna julkaistuihin peleihin. Xbox One on kuitenkin jo neljä vuotta vanha konsoli, mikä tarkoittaa sitä, että laitteelle on julkaistu jo satoja huippupelejä. Uutuuspelien ohella kannattaakin vilkaista myös aiemmin julkaistuihin peleihin, joista löytyy takuuvarmasti monenlaisia helmiä.

Historian parhaimmat Xbox-pelit: Witcher 3, Fallout 4 ja Phantom Pain

Ennen kuin vilkaisemme aivan tuoreimpia uutuuksia, kurkataanpa hieman Xboxin historian parhaimpiin peleihin. Arvostetun Games Radar -sivuston mukaan paras Xbox One -peli on The Witcher 3, joka on roolipeli, joka yhdistelee mielenkiintoisella tavalla etsivää, palkkamurhaajaa ja maailmanluokan tarinankerrontaa. Arvioiden mukaan tämä peli kestää aikaa vielä vuosikausia eteenpäin. Toisena pelilistalla on Fallout 4, joka kertoo maailmasta ydintuhon jälkeen. Peli on ensimmäisen persoonan ammuskelupeli, joka on kerännyt arvostelumenestystä joka puolella maailmaa.

Parhaimpien Xbox-pelien joukossa koskaan on legendaarisen Metal Gear Solidin viitososa The Phantom Pain. Pelisarja on ollut todella menestyksekäs aivan sen alusta saakka eikä osa numero viisi tee poikkeusta. Saman tyyppinen jatko-osaan perustuvaan menestyspeli on Assassin’s Creed Origins, jossa pelaaja esittää salamurhaajaa eri aikakausilla. Uusin osa Origins sijoittuu muinaiseen Egyptiin ja kertoo erään veljeskunnan syntytarinan. Xbox-pelien viitossijalla on kaikkien rakentelupelien äiti ja isä, Minecraft, joka onkin tuttu ainakin perheen pienemmille.

Tuoreita huippu-uutuuksia Xboxille

Nostimme tähän artikkeliin esiin muutamia aivan tuoreita uutuuksia. Ensimmäinen mainitsemisen arvoinen peli on tasohyppelypeli Celeste, joka syntyi alun perin koodausprojektin yhteydessä. Pelissä on tarkoitus ohjata Madeline-tyttönen vuoren huipulle läpi tappavien esteiden. Hiukan saman tyylistä genreä edustaa Sonic Mania, joka perustuu vanhaan Sonyn Sonic-hahmoon ja on Celesten tapaan tasohyppelypeli, joka pitää otteessaan. Tasohyppelymaailmasta täysin poikkeava peli on puolestaan Stardew Valley, jossa pelaajan tulee viljellä omaa puutarhaa ja peltoja. Stardew Valley on suorastaan meditatiivinen kokemus räiskintäpelien rinnalla.

Jos kauhu ja yöunien menettäminen kiinnostaa, kannattaa tarttua Resident Evil -pelisarjan seitsemänteen osaan, joka kantaa nimeä Biohazard. Pelissä seikkaillaan Louisianan rämeikössä ja ränsistyneessä kartanossa, jossa elelee kannibaaliperhe. Hyi kamalaa! Jos kauhu ei kiinnosta ja myös pelaaminen perheen junioreiden kanssa on mielessä, kannattaa tarttua Overwatchiin. Peli on räiskintäpeli, mutta sellainen, jonka kuvasto sopii hyvin myös nuoremmille pelaajille. Overwatchia kuvataan räiskintäpeliksi, jossa on hyvä tempo ja paljon yllättäviä, koukuttavia piirteitä.

Halolla päähän ja muuta mukavaa

Monet menestyspelit ovat jatko-osia jo aiemmin julkaistuille peleille. Yksi suosituimmista on Halo-sarja, jonka viides osa julkaistiin jo 2015, mutta peli on silti säilyttänyt pintansa suosittuna ensimmäisen persoonan räiskintäpelinä. Peli sijoittuu avaruuteen, jossa on käynnissä kuumottavia sotia, joista pelaajan johtamien joukkojen tulisi selviytyä kunnialla maaliin tekoälyjen hallinnoivien planeettojen puristuksesta. Peliä pelataan myös kilpaa, netissä ja live-tapahtumissa. Esimerkiksi maaliskuussa 2016 järjestettiin pelin maailmanmestaruuskilpailut, jossa oli jaossa huimat 2,5 miljoonaa dollaria palkintorahaa.

Hieman eri genreä edustaa takavuosien suosittuun Lara Croft -elokuvasarjaan perustuva Rise of the Tomb Raider. Alun perin Angelina Jolien näyttelemä seksikäs seikkailija on seikkaillut useissakin peleissä eri konsoleilla, ja tuorein peli on vuodelta 2015. Peli kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun, sillä se on myynti- ja arvostelumenestys. Peliä on myyty globaalisti yli seitsemän miljoonaa kappaletta. Peli on muutenkin ajankohtainen, sillä Tomb Raider -pelisarjan seuraava osa julkaistaan vielä tänä syksynä. Tämä onkin yksi vuoden odotetuimmista peliuutuuksista.

Autopelien ystävälle Forza Horizon 3

Yksi Xboxin menestyvimpiä autopelejä on varmasti ollut Forza-pelisarja, jonka tuorein osa Forza Horizon 3 julkaistiin syyskuussa 2016. Peli on jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle Horizon 2 -pelille. Pelissä ajetaan autoilla vapaassa maailmassa, joten pelaajalla ei ole rajoituksia, minne hän kaahailee luksusautollaan. Kaiken kaikkiaan Horza-pelisarjaan on julkaistu jo yhdeksän eri peliä vuosien aikana. Forza Horizon 3 on saanut Metacritic-arvostelusivulla huimat 91 pistettä, ja Horizon 3 onkin pelisarjan tähän mennessä ehdottomasti arvostetuin peli.

Valinnanvaraa riittää

Xbox One -pelikonsolille julkaistaan jatkuvasti kaikki laadukkaimmat uutuudet. Urheilupeleistä voisi mainita esimerkiksi suositut FIFA- ja NHL-pelisarjat, joiden 2019-versiot julkaistaan syyskuussa – tietysti myös Xboxille. Lisäksi lähes jokaisessa perheessä, jossa on lapsia, pyörii nykyisin myös Xboxille supersuosittu Fortnite-peli. Xboxille löytyy pelejä aivan vauvasta vaariin, mutta konsoli on erityisen tunnettu niin sanotusti pelaajien konsolina muun muassa suorituskykynsä takia. Tämän takia Xboxin valikoima on usein hieman enemmän HC-pelaajien mieleen kuin vaikkapa kilpailijan Playstationin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *