Games

Parhaat PC-pelit

Lyhenne PC tulee sanoista ”Personal Computer”, ja termin lanseerasi aikanaan tietokoneita valmistanut IBM-yhtiö, jonka tietokone IBM Personal Computer oli jotain, mitä ei oltu aiemmin nähty. IBM toi tietokoneen jokaiseen kotiin ja tarjosi mahdollisuuden tekstinkäsittelyyn, ohjelmointiin sekä tietenkin myös pelaamiseen. Alkuaikoina tietokonepelit olivat varsin kökköjä viivoista ja pisteistä rakennettuja kokonaisuuksia, mutta nykyisin PC-pelit ovat teknologian huipputaidonnäytteitä ja todella uskomattomia ilmestyksiä. Tässä artikkelissa esittelemme muutaman uutuuspelin ja klassikon, joiden parissa ajan saa kulumaan.

PC on ollut pelikoneiden aatelia jo pitkän aikaa. Oikeastaan kotikoneen voittokulku alkoi ennen 1990-luvun puoliväliä, jolloin tietokonemaailmaa järisyttivät sellaiset pelit kuin Doom ja Duke Nukem, jotka olivat molemmat todella väkivaltaista räiskintää. Nämä pelit näyttivät kuitenkin ensimmäisen kerran sen, minkälaiseen suoritukseen järeä pöytäkone pystyy. Aiemmin pelikonemaailmaa hallinneet Atari ja Amiga eivät pystyneet vastaamaan PC-tietokoneiden tulemiseen ja hiipuivat pian markkinoilta marginaaliin. Myös aikoinaan tunnettu pelikone Commodore kuoli osittain PC-tietokoneiden takia.

Half-Life 2, Counter Strike ja Grand Theft Auto V

Arvostelusivusto Metacritic kokoaa yhteen eri lähteistä erilaisten pelien, videoiden, elokuvien ja muiden viihdetuotteiden arvosteluja. Palvelusta löytyy myös kaikkien aikojen parhaat PC-pelit, joista ylivoimainen ykkönen on vuonna 2004 julkaistu Half-Life 2. Peli on ensimmäisen persoonan ammuntapeli, jossa taistellaan erilaisia sotilaita ja hirviöitä vastaan. Pienenä taustadetaljina voidaan mainita, että pelistä löytyy tietynlainen Counter-Strike-moodi, josta syntyi myöhemmin todella legendaarinen Counter Strike -peli, jota pelataan maailmalla edelleen erityisen paljon erityisesti verkossa ja pelikilpailuissa.

Half-Life 2:n jälkeen maailmanhistorian parhaiden PC-pelien listalle nousee Grand Theft Auto V, joka on tuttu myös monista pelikonsoleista. Peli on autopelin ja väkivaltapelin yhdistelmä, jossa pelaajalla on vapaus tehdä lähes mitä tahansa. Maailmanhistorian kolmanneksi parhaimmaksi PC-peliksi on listattu The Orange Box, joka on itse asiassa kokoelmapelipaketti. Pakettiin kuuluu Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two, Portal ja Team Fortress 2. Listan sijalta 4 löytyy alkuperäinen Half-Life ja sijalta 5 BioShock.

Vuoden 2018 parhaimmat pelit

Kuluva vuosi on vasta puolivälissä, joten vuoden paras peli on hyvin todennäköisesti vielä julkaisematta, sillä pelialan sesonki on vasta syksyllä ja lähempänä joulua. Tällä hetkellä vuoden parhaan pelin titteliä pitää ainakin Metacritic-sivuston mukaan hallussaan Into The Breach, joka on räiskintäpeli, jossa on tarkoitus mäiskiä Vek-alieneita hengiltä. Pelissä maapallolle on jäänyt vain jokunen robotti kapteeneineen, joiden tehtävänä on pelastaa se, mitä pelastettavissa on. Peli on Subset Gamesin julkaisema ja hintakin on maltillinen.

Jos Into The Breach on perinteistä räiskintää, niin vuoden 2018 pelilistan kakkossijalla komeileva Pillars of Eternity 2: Deadfire on sitten puolestaan perinteinen roolipeli. Pelin ensimmäinen osa julkaistiin joukkorahoituksen turvin ja nousi nopeasti pelaajien vankkaan suosioon. Jatko-osalla näyttää myös pyyhkivän hyvin, sillä Metacriticin sivustolla peli on saanut arvostelijoilta keskiarvon 88. Pillars of Eternityn jatko-osa on ensimmäinen kerta, kun pelistudio Obsidian tekee jatko-osan pelilleen. Peliä kehitettiin hartaudella, ja se julkaistiin huhtikuussa 2018.

Tasohyppelyitä ja planeettaseikkailuja

Vuoden 2018 kolmanneksi paras PC-peli on tasohyppelypeli Celeste, jonka tarina on varsin mielenkiintoinen. Pelin ensimmäinen prototyyppi tehtiin vain neljässä päivässä koodaustilaisuudessa, ja koska prototyypistä tuli niin suosittu, peli julkaistiin täysversiona tammikuun alussa. Pelin ideana on ohjata Madeline-tyttöä, jonka tulisi kiivetä vuorelle. Matka on kuitenkin täynnä kuolettavia esteitä, joista pitäisi selvitä matkalle kohti määränpäätä. Pelaajalla on käytössään erilaisia tekniikoita, ja pelimekaniikka on simppeli, mutta todella koukuttava. Tätä peliä kannattaa todellakin vilkaista!

Tämän vuoden neljänneksi parhaaksi peliksi on toistaiseksi noussut Subnautica, jonka historia juontaa jo vuoteen 2014, jolloin pelin esiversio julkaistiin. Pelin täysversio näki päivänvalonsa tämän vuoden alussa. Pelissä pelaajan tehtävänä on tutkia meriplaneettaa, jonne hän on haaksirikkoutunut. Peli tapahtuu lähes koko ajan veden alla, paitsi niinä harvoina kertoina, jolloin pelaajan pitää käydä pinnalla hengittämässä. Subnauticassa pelaajan pitää tutkia planeettaa, kerätä rakennusmateriaaleja ja rakentaa tukikohtia ja sukellusveneitä, eli varsin merellistä tunnelmaa on tiedossa.

Fortniteä ei sovi unohtaa

Jos tunnet kenet tahansa esiteinin tai teinin, olet varmasti törmännyt myös megasuosioon nousseeseen Fortnite: Battle Royale -peliin. Peli on ikään kuin yhdistelmä mäiskintäpelistä ja rakentelupelistä ja on saavuttanut suorastaan valtaisan suosion pelimaailmassa. Peliyhtiö raportoi hiljattain 318 miljoonan dollarin liikevaihdosta, joten tämä peli todella saa myös massat ja rahat liikkeelle. Peliä pelataan pääosin verkossa toisia pelaajia vastaan, ja sen voittokulku on todellakin alkanut. Pelistä löytyy ilmaisversio, joten sen aloittaminen on todella kustannustehokasta.

Urheilupelit pitävät pintansa PC:lläkin

Electronic Arts on pitkän linjan pelitalo, ja pelitalon tavaramerkkejä ovat todella laadukkaat urheilupelit. Yhtiö tuottaakin vuosittain esimerkiksi jalkapallopeli FIFA:n sekä jääkiekkopeli NHL:n, jotka nousevat aina vuoden parhaiden urheilupelien joukkoon. Näistä peleistä julkaistaan vuosittain uudet versiot. FIFA 2019 -pelin julkaisupäivä on vuoden 2018 syyskuun 28. päivä, ja NHL 2019 julkaistaan syyskuun 19. päivä. Nämä pelit ovat vain konsoleille, joten pc-pelaajat joutuvat etsimään lohdutusta muista urheilupeleistä. On mahdollista, että nämä pelit palaavat PC:lle, sillä esimerkiksi Madden 19 julkaistaan myös PC:lle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *